Le Souq Foundation

LE SOUQ Foundation is onderdeel van LE SOUQ BV, een non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen en verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen wereldwijd die door allerlei problemen niet langer thuis kunnen wonen of die door een noodsituatie geen onderdak hebben.

De wereld steekt soms ingewikkeld in elkaar. Van de één op de andere dag kan je leven totaal op z’n kop staan. Stel je voor dat je ongewild in een oorlogssituatie terecht komt, of een kind verliest ineens beide ouders. En hierdoor ineens geen dak boven het hoofd heeft.

Wij geloven dat het hebben van een dak boven je hoofd ook rust in het hoofd geeft. Zo kun je namelijk een omgeving creëren waar je een start kunt maken om je leven op orde te brengen. LE SOUQ Foundation is er voor deze mensen. Als onafhankelijke organisatie zorgen we voor een duurzame oplossing en stimuleren we de mensen om de draad weer op te pakken. Dit is de filosofie van LE SOUQ Foundation.

Dit doen we door:

1-         Het opzetten van weeshuizen van hoge kwaliteit wereldwijd, te beginnen in de Maledieven.

2-         Het beantwoorden van de vraag om noodhulp in gebieden die getroffen zijn door rampen of oorlogen.

3-         Ondersteuning bieden aan getroffenen in noodsituaties.

Het eerste weeshuis bouwen we in de Malediven. Een niet voor de hand liggende locatie. Veel mensen denken dat de Malediven het paradijs is en willen het graag bezoeken. Er is echter ook een keerzijde. Mensen die niet op de resorts werken en nauwelijks rondkomen en dakloos zijn. Voor hen start LE SOUQ FOUNDATION met het bouwen van een huis. 

LE SOUQ doneert 10% van haar winst aan haar Foundation. Met jouw aankopen draag jij ook een stukje bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die het minder hebben.